Wedstrijd “Bouw de boot van DE toekomst”

Alle 5de en 6de leerjaren van Vlaamse basisscholen (kinderen van 10-12j) konden tot 10 november deelnemen aan de door CMB georganiseerde wedstrijd “Bouw het schip van de toekomst”. Een korte, bevattelijke animatie over waterstoftechnologie inspireerde de kids hierbij. Juryleden Silvia Lenaerts (vice-rector Universiteit Antwerpen), Reina Ollivier (schrijfster van kinderboeken), Dixie Dansercoer (poolreiziger en avonturier) en Marc Saverys (voorzitter van CMB) beoordeelden alle inzendingen op creativiteit, duurzame visie, afwerking en haalbaarheid.

De inzending kon zowel een tekenenoefening, film, knutselwerk, toneelstuk, lied of zelfs een bepaalde actie zijn. Er was dus veel vrijheid om de inzending te laten matchen met het huidige lesprogramma. De organisatoren willen met de wedstrijd vooral bij de jeugd interesse opwekken voor technologie en dit met een duurzame focus.

De wedstrijd heeft geleid tot 52 verschillende inzendingen. De organisatie is dan ook zeer blij dat scholen verspreid over het ganse land hebben deelgenomen aan de wedstrijd.

Winnaar van de wedstrijd werd uiteindelijk het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Andreas Vesalius Edegem dat hiermee doopmeter van de Hydroville werd. Op deze link kan hun inzending worden bekeken.

Een selectie van de inzendingen zal ook opgenomen worden in een (op afspraak te bezoeken) tentoonstelling rondom waterstof in de CMB-gebouwen in Antwerpen. De ontwerpen zullen daarnaast ook worden gebruikt in de CMB-kalender van 2018, die volledig in het teken zal staan van de Hydroville.

Deurmat

CONTACT

CMB nv
De Gerlachekaai 20
2000 Antwerpen
België
E: contact@hydroville.be

T: +32 3 247 59 11